dinsdag 29 juli 2008

VOLLE KAS


......DE MINI TOMAAT KREEG IK PAS LAAT........ MAAR INTUSSEN ZITTEN ER BLOEMEN EN KLEINE VRUCHTJES AAN.....
....GEWELDIG ZO HARD ALS DAT GAAT...........

....................................................DE SIERPOMPOEN DOET HET OOK GOED...............DE PLANT HEEFT AL BLOEMEN........



...............................................................JE KUNT GOED ZIEN DAT ZE FAMILIE IS VAN DE AARDAPPEL..........DE BLOEMEN LIJKEN ER ERG OP........

......ER ZITTEN WEL GEMENE STEKELS AAN DE PLANT........

........OOK DE SIER AUGURK HEEFT KLEINE MAAR MOOIE BLOEMEN............

dinsdag 22 juli 2008

BLAUWE BESSEN OP BRANDEWIJN


BESSEN OP BRANDEWIJN

* 750 gr blauwe bessen
* 300 gr bruine rietsuiker of gewone suiker
* 1 pijpje kaneeel
* brandewijn

Bereiding:De gereinigde bessen worden in een weckfles van 1 ltr. gedaan, suiker hieraan toevoegen,brandewijn over de inhoud gieten. De vruchten moeten net onder staan.Kaneelpijpje toevoegen.
Goed sluiten en van tijd tot tijd schudden of roeren tot de suiker helemaal is opgelost.Met de feestdagen heb je zo een lekker likeurtje !

Bij gebruik van gewone witte suiker word het geheel iets zoeter.En dat mag wel.
Ik vond het niet zoet genoeg, al kun je natuurlijk later altijd nog suiker toevoegen.

vrijdag 18 juli 2008

ANANAS VLAAI


.......DIT IS DE GISTDEEG VLAAI MET DAAROP BANKET BAKKERS ROOM.......ZO KOMT HIJ UIT DE OVEN...........IK NEEM EEN BLIK ANANAS SCHIJVEN DIE IK ZELF IN STUKJES SNIJD....DE KWALITEIT VAN SCHIJVEN IS NAMELIJK VEEL BETER ALS DIE VAN STUKJES IN BLIK.........HET SAP MENGEN MET 2 EETL. SUIKER EN 2 EETL.KOUDBINDMIDDEL......DAAR DE ANANAS DOOR ROEREN..........EN OVER DE VLAAI VERDELEN.......

.......EEN POTJE SLAGROOM MET SUIKER STIJF KLOPPEN........

...........................IK GEBRUIK TEGENWOORDIG EEN WEGWERP SPUITZAK........DIE KOOP IK IN DOOSJES VAN 23 STUKS DUITSLAND.......EN GOOI ZE NA GEBRUIK METEEN IN DE PRULLEBAK......IK BEN ER EIGENLIJK GEEN VOORSTANDER VAN OM ALLEMAAL WEGWERPARTIKELEN TE GEBRUIKEN.......MAAR IN DIT GEVAL IS AFWASSEN VAN ZO'N SPUITZAK EEN CRIME.....EN SOMS KUN JE DAN BETER WAT MEER UITGEVEN.......ALHOEWEL....EEN PAKJE VAN DIT MERK KOST €1,-..........OVER ZUINIG ZIJN GESPROKEN!!!!...................

......DE GROTE SPUITMONDEN KUN JE LOS KOPEN.......DIE LATEN ZICH MAKKELIJK AFWASSEN........JE VLAAI ZIET ER VEEL BETER UIT ALS JE EEN GROVE SPUITMOND GEBRUIKT.............OPSPUITEN EN KLAAR.....WIJ HOUDEN VAN EEN DUNNE BODEM....MET VEEL FRUIT..........

........IK GEBRUIK ANANAS SCHIJVEN .....OMDAT DIE VAN VEEL BETERE KWALITEIT ZIJN ....DAN WANNEER JE ANANASSTUKJES KOOPT............EN DAT PROEF JE GOED.......

woensdag 16 juli 2008

ZIGEUNERSAUS


ZIGEUNERSAUS
* 750 gr Tomaten
* 750 gr Paprika
* 750 gr Uien
* 200 gr Suiker
* 2 kopjes Azijn
* 1 eetl. Zout
* 1 eetl. Mosterdpoeder
* 1 groot blikje Tomatenpuree
* 1 eetl. Worcestershire sauce

Tomaten, Uien en Paprika's snijden en samen met de suiker, azijn, zout en mosterdpoeder 30 min. koken zonder deksel.
Dan de Tomatenpuree en Worcestershire sauce er door roeren.
In schone potten doen, op z'n kop zetten, tot ze afgekoeld zijn.
Liefst donker bewaren....


.....................................................WIJ ETEN DE SAUS WARM BIJ SNITZELS.........

maandag 14 juli 2008

SMULLEN


.......INTUSSEN HEBBEN WE AL EEN KEER PEULTJES KUNNEN
ETEN.... HEEL ERG LEKKER WAREN ZE ......ZE SMOLTEN OP DE TONG........
....DE ZOETZUUR VAN KOMKOMMERS ZIET ER OOK GOED UIT.....HET RECEPT KUN JE VINDEN VIA DE LABELS......

....IK HEB EEN HALF KANEEL STOKJE GEBRUIKT.....EN 5 KRUIDNAGELS OP 6 DL. AZIJN......................LET WEL DIT IS NIET HET HELE RECEPT......ALLEEN EEN AANPASSING............

donderdag 10 juli 2008

MOESTUIN GAAT VOORUIT


...........DE PEULEN ZIJN ONGEVEER KLAAR.......DAT WORD SMULLEN........


..........DE AARDBEIEN ZIJN INTUSSEN UIT DE KAS GEHAALD.........AAN DE ZIJKANT EN ACHTER DE KAS HEBBEN WE BLOEMBAK HAKEN GEMAAKT....DAAR KUNNEN ZE BLIJVEN HANGEN TOT AAN HET VOLGENDE VOORJAAR....ZE NEMEN OP DEZE MANIER NIET VEEL RUIMTE IN BESLAG.........

....................................................................................................EEN HEEL HANDIG BOEK OVER INMAKEN EN BEWAREN......GESCHREVEN DOOR.........WIL EN NETTY ENGELS-GEURTS.......................................................................................................................................................


............DE ZWARTE BESSEN EN DE FRAMBOZEN ZIJN DIT JAAR ERG LEKKER........


.............................DE AARDAPPELBLOESEM IS BEST MOOI OM TE ZIEN..........

......VORIG JAAR HADDEN WE EEN PLANT TUSSEN DE PEULEN MET GEKLEURDE BLOEMEN..EN OMDAT IK HET ZAAD OOK ZELF KWEEK....ZIJN ER DIT JAAR MEER.........VAN ZULKE MOOIE BLOEMEN.......

................OOK DE BOSBESSEN BEGINNEN NU TE KLEUREN...........

maandag 7 juli 2008

COURGETTE - NOTEN BROOD


COURGETTE NOTEN BROOD

* 1 Courgette
* 2 eetl. suiker
* 3 eieren
* 4 eetl. zonnebloemolie of olie naar keuze.

Courgette wassen, in vieren snijden en de pitten verwijderen....dan raspen, en mengen met de bovenstaande ingrediënten.


* 250 gr. zelfr. bakmeel
* 1/2 theel. zout
* 1/2 theel. nootmuskaat
* 1/2 theel. oregano
* 75 gr. walnoten (gehakt)

...Alles mengen en onder de Courgette lepelen.
In een ingevet bakblik doen en in een voorverwarmde oven bakken op 175 graden, ongeveer 50 min bakken.



~~~~EET SMAKELIJK~~~~