woensdag 27 augustus 2008

ROERGEBAKKEN BIEFSTUK


* 150 gr biefstuk
* 1 vleestomaat of 6 mini's
* 2 rode uitjes
* 75 gr. peultjes
* 1 eetl. wokolie
* 1 eetl. ketjap manis
* 2 dl. runderbouillon
* 1 theel. paprikapoeder
* 1 handjevol cashewnoten
* 2 theel. sesamzaadjes
* 1 eetl. fijngehakte peterselie
* zout en peper

Snijd het vlees in smalle reepjes. de tomaat snijden. Snijd de uitjes in parten.
Blancheer de peultjes 3 min. in kokend water. afgieten en koud laten worden.
Verhit de olie in de wok en roerbak de uitjes ca. 2 min. Voeg het vlees toe en roerbak deze in ca. 2 min. rosè. Roer vervolgens de rest van de ingrediënten toe.
Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel ca. 2 min pruttelen.
Eventueel een beetje binden.
Serveer het gerecht in een warme schaal en bestrooi het met peterselie.
Lekker met notenrijst.

......TIP: ik doe er wel wat meer peulen in, 75 gr is erg weinig!!!..........

zondag 10 augustus 2008

ONZE MOESTUIN


DE PAPRIKAS
IN DE KAS
BEGINNEN NU
AARDIG
DIK TE WORDEN.....

....HET ZOU FIJN ZIJN.....
ALS ER MEER ZON
BIJ KON KOMEN.......
MAAR DOOR BOMEN
.... VAN DE BUREN....
EN DOOR DE WILDGROEI..
ACHTER DE SCHUTTING
...LUKT DAT NIET ERG.......
.......DE SIER
POMPOENTJES
DIE IK UIT EEN
BLOEMSTUK HAALDE

..EN GEZAAID HEB...
DOEN HET ERG GOED

..ER HANGEN AL
VRUCHTJES AAN........
........DE GELE BLOEMEN
ZIJN VAN HET
SIERFRUIT

..BEST DE
MOEITE WAARD
..ONDERTUSSEN
HANGEN ER KLEINE
VRUCHTJES AAN

..IK WIL
PROBEREN
OM ER OOK IETS IN TE KERVEN.....DAT LIJKT MIJ EEN GEWELDIGE ERVARING....
DE MINI TOMAATJES..DOEN HET HEEL GOED..IK HEB AL ZOVEEL MOGELIJK BLAD WEG GEHAALD....

....ZODAT ZE ZOVEEL ZON VANGEN ..ALS MAAR MOGELIJK IS....VOLGENS MIJ...KOMT DAT DE SMAAK TEN GOEDE....
....AAN DE BOONTJES ZITTEN BEST VEEL BLOEMETJES.....

....HET ZAAD KREEG IK OOIT VAN MIJN LIEVE SCHOONVADERTJE......

.......IK ZORG ER VOOR...DAT IK ER ELK JAAR WEER ZAAD VAN HEB.... ZE ZIJN LEKKER BOVENDIEN...
...DEZE RODE UI ZAT IN MIJN UIENPOT...EN WAS HEEL VER UITGELOPEN IN PLAATS VAN WEG TE GOOIEN...STOPTE IK HEM IN DE GROND....

......ZE STOND EEN BEETJE TE NAT...DAAROM HEB IK ZE ER MAAR UIT GEHAALD..WE HEBBEN ER AL EEN PAAR OP...LEKKER.....EN DE KLEUR ZIET OOK MOOI UIT IN DE GERECHTEN.......

.................OOK DE AARDAPPELS ZIJN LEKKER.......IK HEB AL EEN PAAR STRUIKJES UITGEDAAN.....GEDULD HE.......

vrijdag 1 augustus 2008

BOTER BOONTJES SALADE

SALADE VAN WAS BOONTJES OF BOTERBOONTJES

* 1 portie boter boontjes
* 1 gesnipperd uitje
* 1 eetl. suiker
* scheutje koffiemelk
* scheutje azijn
* scheutje slasaus
* snufje peper

Boontjes beet gaar koken, en af laten koelen. Gesnipperd uitje,en de rest van de ingredienten toevoegen. Goed door roeren en koud serveren.


...Ook lekker bij BBQ of koud buffet.

In plaats van gele was/boter boontjes, kun je ook andere boontjes gebruiken. Zoals ik hier gedaan heb. Ze smaken allebei erg lekker.
........Vooral als het buiten warm is..........