maandag 29 juni 2009

VERSER KAN NIET.....


........MMMMMMmmmmmmmmmm........DE FRAMBOOSJES SMAKEN ERG LEKKER.........PLUKKEN EN METEEN OPETEN.....VERSER BESTAAT NIET........

..........OP DE EEN OF ANDERE MANIER WILLEN DE BONEN NIET......IK HEB HET AL BIJ VERSCHILLENDE BLOGGERS GEHOORD......dus ik ben het niet alleen.....MAAR EINDELIJK BEGINNEN ER BLOEMEN IN TE KOMEN.......DUS DAN ZAL HET NOG WEL GOED KOMEN........

............ÈEN RIJTJE HEEFT ERG VEEL GELEDEN VAN VRAAT.....DUS IK HEB INTUSSEN IN HET KASJE AL WEER NIEUWE GEZAAID.....DIE IK DEZE WEEK AL WEER BUITEN KAN ZETTEN.....

............ZELFS DE AARDBEITJES SMAKEN ME DIT JAAR BETER ALS ANDERS......HEERLIJK OP EEN SNEETJE BROOD.....DAT HAD IK AL JAREN NIET MEER GEDAAN......

..............ER HONGEN EEN STUK OF 6 MORELLEN AAN HET BOOMPJE MAAR IK ZAG ER VAN DE WEEK NOG MAAR EENTJE HANGEN.....DIE WAS VOOR MIJ.........HEEL GOED RIJP EN LEKKER.......

...............RAT'S TAIL......IK SCHREEF ER AL EERDER OVER.....HEEFT INTUSSEN KLEINE ROSE/LILA BLOEMETJES....NU DE PEULEN NOG.....

...........IK LAS DAT JE DE COURGETTE ZELF MOET BESTUIVEN.......JA JA....DAT WIL IK BEST DOEN...IK HAD WEL EEN PROBLEEM...MASSA'S MANNELIJKE BLOEMEN.....EN GEEN ÈÈN VROUWELIJKE.........intussen stonden er weer enkele vrouwelijke, hoewel de mannen in de meerderheid blijven........

.......DE DILLE HAD IK GEZAAID OM TUSSEN DE BOEKETTEN TE VERWERKEN......MAAR IK VIND HEM ZO MOOI STAAN LANGS DE RAND VAN DE MOESTUIN.......IK KAN HEM ALTIJD NOG IN DE KEUKEN GAAN VERWERKEN........IK ZIE WEL........

..........DE MINITOMAATJES MOETEN NU ECHT GAAN KLEUREN.....ANDERS BEN IK BANG DAT HET GEEN MINI'S BLIJKEN TE ZIJN.....wat natuurlijk altijd mogelijk is, je never now met dat spul van de Aldi!!......DE STRUIKEN ZIJN AL BEHOORLIJK GROOT......EN DE TOMATEN WORDEN OOK STEEDS DIKKER......MAAR WE ETEN HET LIEFST VAN DIE MINI'S..........

.............DE PEULEN OOGST GAAT GESTAAG DOOR........WE ATEN ER AL EEN PAAR KEER VAN.....EN IK KAN ER OOK WEL WAT GEBRUIKEN IN DE DIEPVRIES OM IN M'N ROERBAKGERECHT TE DOEN..............JE VIND HET RECEPT HIER....
EEN TIP OM PEULEN IN DE DIEPVRIES TE DOEN.......DE PEULEN EVEN BLANCHEREN, AFLATEN KOELEN EN OPEN INVRIEZEN....ALS ZE BEVROREN ZIJN LOS SCHUDDEN EN DAN PAS VERPAKKEN.........

20 opmerkingen:

 1. Wat is alles al ver bij jouw. Mijn dille staat nog maar 20 cm boven de grond en de rat's tails hebben nog geen bloemen. hetzelfde met de tomaten . daar zitten nu de bloemen pas in. Goede tip van de courgette's trouwens. Ik zal meteen als een bijtje in de weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. had die tip van het invriezen niet een weekje eerder kunnen komen :P
  maar morgen ga ik het op jouw manier proberen!
  (ot. dat was idd koolzaad hoor)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou je hebt FRUIT en GROENTE zelf in de tuin , leuk !!!
  Toen we pas getrouwd waren had ik ook een volkstuin,
  daar hebben we toen goed van gegeten.
  Ik mis dat weleens een volkstuintje.
  In het dorp waar ik nu woon is er geen te huur :(
  Geniet lekker van de zon deze week :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Thea,
  Wat staat alles er mooi bij. En die frambozen, lekker! Ik heb zelf nog niet de kans gekregen om ze eten want mijn zoontje is mij steeds voor... Ik heb al nieuwe scheuten gezien dus hopelijk heb ik volgend jaar schalen vol zodat hij geen framboos meer kan zien. En dan is het onze beurt! Ik heb vorig jaar de courgettebloemen niet bestoven en echt een enorme massa aan courgettes geoogst.
  Groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi hoi,

  Ik heb ook problemen met mijn boontjes! Niet alle soorten maar wel de struik boontjes. Ze willen maar niet groeien.
  En mijn frambozenplantje is in de grasmaaier gekomen van vriendlief. De tak hing te ver over .... zucht.
  Dus dit jaar geen heerlijke frambozen voor Lisette. En dat terwijl ik het plantje vorig jaar had gekocht en dit jaar dus het eerste oogstjaar zou worden (snif).

  Groetjes
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Thea!

  Ik heb ook die tomaten van de aldi, ze groeien maar door! Ik had de gele Goldita ofzo, hij hangt helemaal vol, en zit ook nog vol bloem....dus dat gaat wat worden, het formaat mini zijn ze idd ook al gepasseerd:) Maar ja, als ze maar lekker zijn, toch?

  groetjes Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen
 7. meid, zo leuk in je moestuintje, heerlijk allemaal dat zelfs uit eigen tuin, ik had een komkommer plantje gekregen maar hij is al om, heb ggen moestuinhandjes kennelijk :)), maare, je kunt niet alles hebben niet war? Liefs van mie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hahaha, ja zielige ik hè?
  Het plantje leeft nog wel is alleen beetje kleiner geworden.
  Wellicht volgend jaar weer frambozen voor moi!

  Nieuw sjabloon inderdaad maar echt geweldig vind ik het nog niet. Pruts nog wel wat.

  Verder gaat alles goed hier!
  En daar, manlief alles goed? En met de (klein) kids ?

  De groet'n uut 't mooiste pleatske uut d'n Achterhoek,

  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi thea,
  Leuk dat je mijn site bezoekt, is goed dan link ik jou ook Groetjes Mike ps. zet me bij favorieten !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ga volgend jaar ook maar voor de peultjes!!! Wat een oogst! Heerlijk zeg!

  De struikboontjes doen het hier ook niet... Ik denk dat het vooral ook met de temperatuur te maken heeft. Vorige week stambonen gezaaid en alles is opgekomen! Ik zal niet te vroeg juichen, maar ik denk dat het toch nog goed komt met de boontjes.

  Zie je onder de bloemetjes van die puntige dingetjes? Ik denk dat daar je rattestaartjes in komen. Ik heb nu radijs staan, die ik laat doorschieten voor zaad en ook bij de radijs zaten er van die puntige dingetjes. Ik kon me niet bedwingen, dus heb ik zo'n dingetje open gepeuterd en ja hoor... zaadjes in wording!

  Sorry voor het lange verhaal :-)

  Die frambozen halen hier de keuken ook niet, mijn vriend heeft er nog niks van geproefd hihi...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik word bijna jaloers als ik zie wat er al allemaal klaar is in jouw tuin.

  Mijn vriendin in België was vorige week op reis en we mochten lekker haar tuin gaan leegplunderen ondertussen. Wat leuk dat er al zo veel stond.

  Na 2 weken weggeweest te zijn uit Zweden, was ik vandaag na inspectie van de tuin toch wel wat teleurgesteld. Ik had echt gedacht dat ik al wat meer dingen zou zien, en dat er al één en ander wat beter zou gegroeid zijn.

  Behalve het onkruid dan, want dat groeit weelderig !! Dat wordt werken in de tuin dit weekend ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Thea, de framboosjes smaken mij ook opperbest net zoals de bosaardbeitjes, de gewone beitjes, de kruisbessen en ga zo maar door.

  Mijn heilige boontjes bloeien en vormen ook al boontjes, hetzelfde geldt voor de klimbonen. De tuinbonen zijn weer top dit jaar. Grappig dat jij zoveel peultjes hebt, bij mij willen ze dit jaar helemaal niet. Tis ook altijd wat, he?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo, Thea

  Zelf ben ik ook een echte tuinliefhebber en ik verbouw dan ook mijn eigen groenten en fruit. Ik heb ook aardbeien en Tomaten, onder de aardbeienplant heb ik hooi gelegd voor de modder. Aan beide planten zitten al wat vruchten! Ik heb ook een site over mijn moestuin!

  De groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Thea,

  Ja, ik vind het ook jammer dat je bij mij niet bijvoorbeeld kunt antwoorden op: Piet de Duif en de mussen enzovoort. Bij punt.nl kan dat wel en hier ook, maar een mooie site heb je! Die tomaten zien er goed uit!!

  Groene groeten,

  Blammers

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heb inmiddels ook wat frambozen, kruisbessen en rode bessen gegeten.
  De eerste lading was plots weg maar nu ik een netje heb gespannen gaat het uitstekend. Hellaas voor de vogels maar deze vruchten willen we toch echt liever zelf.

  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Weeral allemaal jammie jammie dingen... Hmmm, verse aarbeitjes met een boterhammetjes, lekker met dat warme weer. Je groenten doen het ook prima en die doorgroeiende tomaatjes die hou je niet tegen.
  Het is altijd plezierig meekijken in je kleurrijke groententuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoe was de barbeque zaterdag?

  De tomaten van de Aldi doen het wel altijd supergoed, vorig jaar waren ze erg lekker bij mij. Bij mij zijn net de bloemetjes van een aantal planten bijna uitgebloeid, bij jou is ht allemaal al wat verder.

  Raar he, van die bonen... waarschijnlijk komt het dus door de nachtvorst in mei/juni. Wie verzint dat dan ook na ijsheiligen?

  Bij mij groeien de frmabozen tussen de struiken in de tuin. De frambozen die de buurman tegen de schutting heeft groeien woekeren door naar onze tuin. Op zich niet erg, ik moet alleen een heel oerwoud door om ze te plukken.

  Ik ga geniten van mijn laatst vrije dagje van de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. HOi hoi,

  Je raadde het al dat mijn PAARSE blogje speciaal voor jou was! ahahaha. Wel leuk hoor al die kleuren in de moestuin.

  Het is inmiddels flink afgekoeld bij ons. Wij hebben ook gelukkig eigen water. Dus wat dat betreft mogen we niet klagen. Hier in de omgeving is het ook geen luxe. De regen trekt meestal over ons heen dus er valt hier minder neerslag dan gemiddeld.

  Afgelopen weekend heb ik lavendel-geurzakjes gemaakt. Lavendel vind ik de lekkerste geur die er bestaat! Heerlijk om die buideltjes tussen mijn kleding te stoppen.

  Groetjes,
  Lisette

  BeantwoordenVerwijderen
 19. [url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
  [b]student software sale, [url=http://firgonbares.net/]windows xp pro[/url]
  [url=http://firgonbares.net/][/url] discount software discount game Adobe Photoshop CS4 Extended
  12 Pro Retail [url=http://firgonbares.net/]oem software support[/url] buy a software
  [url=http://firgonbares.net/]basic software price[/url] adobe software student
  [url=http://firgonbares.net/]academic edition software[/url] discount mountain software
  cheap windows software [url=http://firgonbares.net/]adobe multimedia software[/b]

  BeantwoordenVerwijderen
 20. [url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
  [b]software purchases, [url=http://murudobaros.net/]filemaker pro 9 education[/url]
  [url=http://murudobaros.net/]Adobe Acrobat[/url] microsoft office 2007 software discount software students
  microsoft student software discounts [url=http://murudobaros.net/]new adobe software[/url] Freeway 5 Pro
  [url=http://murudobaros.net/]microsoft software[/url] adobe photoshop + cs3 + free download + 3rd party
  [url=http://murudobaros.net/]oem software illegal[/url] office 2003 serial
  buy photoshop cd [url=http://murudobaros.net/]web store software[/b]

  BeantwoordenVerwijderen