zondag 31 mei 2009

MIJN MOESTUINTJE


..........ALLE GROENTEN IN MIJN MOESTUIN GROEIEN HEEL ERG GOED OP DIT MOMENT........

........DE COURGETTES DIE IK ZELF GEZAAID HEB......DAAR VAN HEB IK 2 PLANTEN IN DE VOLLE GROND GEZET......

..........DE AARDAPPELS.......HET ZIJN FRIESLANDERS.....EEN VROEGE SOORT..... GROEIEN ERG GOED......IK WIL ZE NOG WAT MEER AANAARDEN........DOOR HET WATER GEVEN.....ZIJN DE HEUVELTJES WEER WAT KLEINER GEWORDEN.........

..........IK KREEG NOG EEN COURGETTEPLANT KADO.....DIE HEB IK IN EEN GROTE BLOEMPOT GEZET......EN STAAT DAN EENS HIER EN DAN EENS DAAR..........

........DE PEULEN WILLEN NU WEL OMHOOG KOMEN EN ER STAAN OOK AL WAT BLOEMEN AAN......

...........JE ZIET ZE BIJNA GROEIEN.......KAN OOK NIET ANDERS MET ZULK MOOI WEER.....EN OM DE PAAR DAGEN ZET IK DE SPROEIER EVEN AAN.........M'N MINI TOMATEN IN POT HEB IK ER MAAR EVEN TUSSEN GEZET......HIER KRIJGEN ZE MEER ZON.....DAN IN M'N KASJE.........ER ZITTEN AL BLOEMETJES AAN.........

dinsdag 26 mei 2009

KOUDE PASTA SALADE



.......ALS HET ZO WARM IS ZOALS DE AFGELOPEN DAGEN ...ETEN WIJ GRAAG IETS KOUDS......DEZE PASTA SMAAKT DAN HEERLIJK EN KAN OOK BIJ EEN BUFFET OF EEN BBQ......

* 100 gram pasta
* 300 ons schouderham
* 6 hardgekookte eieren
* zilveruitjes
* zoetzure augurken
* slasaus
* peterselie-bieslook
* klein blikje erwtjes met worteltjes



Pasta koken, normaal zout toevoegen ,en onder de koude kraan afspoelen.Uit laten lekken.
De eieren en gekookte ham snipperen en in een kom doen.Uitgelekte erwtjes en worteltje toevoegen.(worteltjes eventueel wat kleiner snijden.)
Zilveruitjes en augurk snipperen en er door roeren.
Peterselie en bieslook fijn knippen en toevoegen. Slasaus er bij doen en mengen.
Uitgelekte pasta er door mengen, eventueel nog slasaus toevoegen.
In de koelkast even koud laten worden.

Serveren met patè en tomaten, vaak geef ik er asperges in ham bij.Lekker.

* 100 g Nudeln
* 300 gekochte Schinken
* 6 hart gekochte Eier
* Süß saure zwiebeln (kleine)
* Süß saure Gurken
* Salatdressing
* Petersilie, Schnittlauch
* 1 Dose Erbsen mit Möhren

Nudeln normal kochen mit Salz,abspülen und gut ablaufen lassen.
Die Eier und gekochte Schinken Schneiden.Ausgelaufene Erbsen und Karotten in eine Schüssel geben. (Karotten klein schneiden)
Perle Zwiebeln und Gurke hacken und unterrühren.
Petersilie und Schnittlauch fein schneiden und hinzufügen. Salatdressing zufügen und mischen.
Ausgelaufenes Paste durch Mischen, vielleicht fügen Sie mehr Salat-Dressing.
Im Kühlschrank kalt werden lassen.

Bon appetit

dinsdag 5 mei 2009

LEKKER


.........DE SNIJSLA HEEFT LEKKER GESMAAKT.....GEMENGD MET RUCOLA...............DE ALDI TOMAAT GROEIT ALS KOOL......MIJN MAN HEEFT ME NOG EEN REKJE GEMAAKT....DAAR KAN IK NOG 'T EEN EN ANDER OPZETTEN......WANT JONGENS DIE RUIMTE...DIE RUIMTE.....ALLES STAAT VOL.......




.................HIER BOVEN STAAN DE RATTENSTAARTJES.....ZE WILLEN WEL OMHOOG.........

..........OP 1 MEI WAS M'N MAN JARIG...NATUURLIJK HAD IK ALLE VLAAIEN ZELF GEBAKKEN...WAARONDER DEZE VRUCHTENVLAAI...........