maandag 5 april 2010

PAASTAART


Taart van Biscuitgebak

* 120 gr. kristalsuiker
* 80 gr. patentbloem
* 20 gr. maizena
* 4 grote eieren
* 3 gr. zout
* 1 pakje vanillesuiker


Springvorm van 26 cm.
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.

De bloem, maizena en het zout zeven.
Klop de eieren in een andere kom,gedurende 2 min met de mixer op de hoogste stand los.
Voeg onder voortdurend kloppen de suiker en vanillesuiker toe.
Ongeveer 10 min doorgaan met kloppen, met de mixer op de hoogste stand, totdat de massa dik, luchtig en schuimig is.
Dit is belangrijk, de op deze manier ingeklopte lucht maakt je taart luchtig!!


De gezeefde bloem,maizena en het zout in kleine hoeveelheden voorzichtig door het eimengsel scheppen.

Het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide springvorm gieten, en in het midden van de oven plaatsen.30-35 min bakken op 200 graden.

De taart is gaar als hij loslaat van de springvorm.


13 opmerkingen:

  1. Bonsoir

    Hij ziet er weer heerlijk uit, deze taart en ook voor na de Pasen.
    In Noord Holland hebben wij het over een ,,kuil,, als we de aardappels, witlof of wortelen willen bewaren. Opkuilen noemen wij dit. Ook voor de asperge,s. Waarschijnlijk kennen jullie in het zuiden deze benaming niet.
    Maar het woord bedden, wordt bij ons ook gebruikt, meestal voor bollen op het land, of bloembedden. En misschien is het wel gewoon ,,westfries,, dialect. Prettige avond

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige taart, hij blijft vast niet lang zo mooi gaaf en rond.

    Fijne week, groetjes Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. tjonge! u is wel een knapperdje. schitterende taart zeg! vast ook heel lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmm, heb je de taart inmiddels al geproefd? Is ie net zo lekker dan ie er uit ziet?

    Heerlijk zeg.

    Ja, we zijn dit jaar en volgend jaar bloembolkweker geworden, hahahahaha. Het is wel genieten hoor zo'n prachtig veld om je boerderij. En we zijn de enigste in de buurt wat het extra leuk maakt. Veel mensen zijn al gestopt om foto's te maken. Het is weer genieten hier.

    Je slangenradijs groeit bij mij al goed in de kas... moet zo eens even googlen hoe verder...

    Fijne dinsdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. tjee die komt zo uit de winkel :) ziet er goed uit!! Dat doe ik je niet na..ik ben meer van het appelgebak:)
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er vreselijk smakelijk uit maar ze lijkt als een regelrechte killer voor de lijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Thea,

    Zoals ik al van je had verwacht, is dit ook weer een van je top creaties. Waar haal je al die creativiteit vandaan Thea?
    Je komt het werkelijk overal tegen, zelfs in je fotobewerking en de aankleding van je Blog's.
    Volgens mij kun jij nog iets vrolijks maken van een bos verschrompelde peen!!

    Groetjes,
    Ronald

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er lekker uit!!!!
    Ik ga vanavond ook een proberen om petit fours te maken ipv taart. De eerste bodems zijn net uit de oven.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je e-mail adres zie ik hier nergens staan. Ik wilde je een berichtje schrijven over de monstransboontjes die ik van je kreeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Thea,

    Op deze blog doe ik ook al weer de leukste ideeën op. Heel knap om die peer zo mooi in vorm te krijgen.

    Nog een hele fijne avond,
    groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  11. mjammie
    hihihihih
    hier ook alweer bijglezen het was al lang geleden!!!!
    heb de feedreader nu geplaatst dan mis ik niets

    BeantwoordenVerwijderen
  12. hallo thea.
    bij die courgette notenbrood,moet dat door elkaar, of in lagen .bvb dank hannie.

    BeantwoordenVerwijderen