vrijdag 19 februari 2010

POMPOEN TAART


* 800 gr pompoen
* 125 gr boter
* 4 kruidnagels
* 2 eieren
* 2 eetl kwark of yoghurt
* 250 gr rietsuiker
* 200 gr zelfrijzend bakmeel

Pompoen in stukken verdelen en koken in ruim water, tot het vruchtvlees zacht is.De schil verwijderen en het
vruchtvlees met de helft van de boter tot puree prakken.
Suiker met 2 lepels water, kruidnagels en de rest van de boter smoren tot er een zoete saus ontstaat.
Eieren met de yoghurt opkloppen.
Puree,ei en suikermengsel samenvoegen. Als laatste de bloem eronder mengen. Eventueel nog wat kaneel toevoegen.
Bakvorm invetten en met bloem bestuiven, en het beslag erin gieten.

De oven voorverwarmen op 250 graden, maar bakken doe je de taart in 60 min op 180 graden.

Even af laten koelen en je schud hem zo uit de vorm.


Zeker als je een siliconenvorm gebruikt. Dan is invetten ook niet nodig.Een beetje onhandig om in de oven te zetten, dat moet je uiterst voorzichtig doen.Maar voor de rest vind ik ze erg handig,ze nemen ook veel minder plaats in.

Het kookwater kun je natuurlijk bewaren om er de volgende dag een heerlijk pompoensoepje van te maken. Het recept vind je hier

Het recept van de taart komt van GROW YOUR OWN VEGGIES

En de smaak.......Mmmmmjaaa...wat zal ik zeggen...een beetje apart!!! Maar je zult het zeker even zelf willen proberen lijkt mij...dus..VEEL SUCCES...